Mięso pokroić w kostkę, przełożyć do zamykanego naczynia. Wlać wino, dorzucić przeciśnięty przez praskę czosnek, wycisnąć sok z ½ cytryny, przyprawić igiełkami rozmarynu, wlać oliwę, oprószyć solą i pieprzem. Wymieszać, przykryć i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Warzywa pokroić na mniejsze kawałki (pomidorki na pół). Zamarynowane mięso rozłożyć na kawałkach pergaminu (30 cm x 30 cm). Na mięsie ułożyć jarzyny, na warzywa pokruszyć trochę fety. Zrobić sakiewki. Związać dratwą.
Ułożyć na blasze i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Piec przez ok. 1 godzinę. Podawać w pergaminie.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ostatnie dni lata to doskonały czas na kiszenie ogórków. Wystarczą 2-3...
Owoce przełożyć do miksera, dolać maślankę i jogurt...
Szkockie bułeczki!
Z domowymi powidłami;-)
Suszone owoce zalać wodą (ok. 5 l). Przyprawić goździkami i cynamonem. Zagotować. Pos ...