/ Przepisy / Sakiewki z karkówką

Opis przygotowania

Mięso pokroić w kostkę, przełożyć do zamykanego naczynia. Wlać wino, dorzucić przeciśnięty przez praskę czosnek, wycisnąć sok z ½ cytryny, przyprawić igiełkami rozmarynu, wlać oliwę, oprószyć solą i pieprzem. Wymieszać, przykryć i wstawić do lodówki na kilka godzin.

Warzywa pokroić na mniejsze kawałki (pomidorki na pół). Zamarynowane mięso rozłożyć na kawałkach pergaminu (30 cm x 30 cm). Na mięsie ułożyć jarzyny, na warzywa pokruszyć trochę fety. Zrobić sakiewki. Związać dratwą.

Ułożyć na blasze i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Piec przez ok. 1 godzinę. Podawać w pergaminie.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 280
Ewa gotuje - odc. nr 280

Ostatnie dni lata to doskonały czas na kiszenie ogórków. Wystarczą 2-3...

 

Podobne przepisy

Lody kokosowe na ananasie

Doskonała nagroda po zjedzonym obiedzie!

Mieszanka przypraw

Wszystkie składniki zmiksować, przełożyć do słoika, schować do lodówki. ...

Domowy chleb

Zrobić tzw. krótki zakwas (np. wieczorem dnia poprzedzającego pieczenie). Drożdże roz ...

Scones

Szkockie bułeczki!

Wróć do listy przepisów