
Dno foremki (24x40 cm) wyłożyć połową herbatników. Na mleku ugotować budyń i, gdy przestygnie, połączyć z masłem. Powstałą w ten sposób masę rozsmarować na herbatnikach. Następnie dać drugą warstwę ciastek i gotową masę krówkową. Kolejną warstwę zrobić z krakersów. Posmarować dżemem lub konfiturą.
Na koniec nałożyć bitą śmietanę z cukrem waniliowym i mlekiem w proszku. Posypać płatkami migdałowymi - uprażonymi na suchej patelni.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku programu „Ewa gotuje” kuchnia iście szatańska....
Wariacja na temat sernika i mazurka!
Jagody umyć, przełożyć do naczynia, wsypać cukier i przykryć. Dusić 20-25 minut na ma ...
Z musem malinowym;-)
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać na stolnicę. Dodać cukier, cukier waniliowy i ...