W kolejnym odcinku programu „Ewa gotuje” kuchnia iście szatańska. – Przygotuję pikantne żeberka, które wedle przepisu nazywają się „po diabelsku” – zapowiada Ewa Wachowicz. Do mięsa na ostro przyrządzi zaskakującą w smaku surówkę z marchewki – z dodatkiem świeżego imbiru. Dla odmiany deser nie będzie pikantny – autorka programu przyrządzi placek herbatnikowy z budyniem. – To doskonały przepis dla tych, którzy boją się pieczenia ciast, jak też dla wszystkich, którzy lubią słodkie, ale nie lubią zbytnio się przy nim napracować – mówi pani Ewa.
Marchewki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Obrany imbir też zetrzeć - ale ...
Dno foremki (24x40 cm) wyłożyć połową herbatników. Na mleku ugotować budyń i, gdy prz ...
Żeberka przyprawić solą, pieprzem i papryką (można odstawić na 2 godziny). Następnie ...