Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ziemniaczki

Opis przygotowania

Masło rozpuścić na patelni. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Ciasteczka wrzucić do robota i zmiksować. Uważać jednak, by nie zrobić mączki – herbatniki powinny być pokruszone, lecz nie zmielone. Przesypać do miski. Dorzucić resztę sypkich składników – wiórki, drobno posiekane orzechy, cukier puder i kakao. Wymieszać, po czym wlać masło, czekoladę i rum. Dodać konfiturę, dzięki której ziemniaczki będą lekko kwaśne. Jeszcze raz dokładnie wymieszać. Z powstałej masy utoczyć kulki wielkości orzechów laskowych. Ziemniaczki obtoczyć w kokosie, włożyć do papilotek na muffinki i wstawić do lodówki na mniej więcej 30 minut. Przed podaniem można przełożyć na paterę.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 265
Ewa gotuje - odc. nr 265

Po zimowej przerwie Ewa Wachowicz wraca na antenę Polsatu z premierowymi...

 

Podobne przepisy

Ciasto kruche z masą śliwkową

Przygotowanie ciasta zacząć od zrobienia masy śliwkowej...

Ciasteczka maślane

Z marmoladą różaną...

Ciasto z rabarbarem

Na stolnicę przesiać mąkę tortową, dosypać krupczatkę...

Żabie oczka

Mąkę wysypać na stolnicę, dodać masło i wysiekać. Gdy tłuszcz jest dobrze rozdrobnion ...

Wróć do listy przepisów