Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Polędwiczki w sosie kurkowym

Opis przygotowania

Masło roztopić w garnku. Wrzucić posiekaną cebulę. Zeszklić. Grzyby pokroić na mniejsze kawałki. Dodać do cebuli. Wymieszać i podsmażyć.

Polędwiczki obkroić z błon i pokroić na ok. 2-centymetrowe kawałki. Oprószyć solą i pieprzem.

Do grzybów dodać kurkumę. Przyprawić pieprzem. Podlać winem. Odparować. Wlać śmietanę. Posolić. Zredukować.

Mięso obsmażyć z obu stron na mocno rozgrzanym maśle. Przełożyć do sosu. Przykryć i dusić do miękkości. Pod koniec wrzucić posiekany koperek.

Podawać z tłuczonymi ziemniakami i fasolką szparagową z palonym masłem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 554
Ewa gotuje - odc. nr 554

W kolejnym odcinku programu Ewa Wachowicz przygotuje trzydaniowy obiad...

 

Podobne przepisy

Udka kurczaka w curry

Z rusztu na ostro!

Tagliatelle z sosem serowym

Najlepiej wychodzi z tego, co akurat znajdziemy w lodówce...

Ryba po kantońsku

Orientalny dorsz na parze;-)

Ziemniaki po irlandzku

Z boczkiem i serem cheddar...

Wróć do listy przepisów