Mięso pokroić na mniejsze kawałki. Przełożyć do zamykanego pojemnika.
Przygotować marynatę. W moździerzu rozgnieść czosnek i owoce jałowca. Wlać oliwę. Wymieszać. Dodać gin. Ponownie wymieszać. Wrzucić pokrojoną w piórka cebulę.
Marynatą pokryć mięso. Naczynie przykryć i wstawić do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie grillować z obu stron na ruszcie – najlepiej na bloku solnym. Jeśli nie używamy bloku i mięso opiekamy na ruszcie, to trzeba je przed pieczeniem przyprawić solą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ostatni przed wakacjami odcinek „Ewa gotuje” upłynie pod znakiem...
Z rusztu na ostro!
Marynowane w solance...
Mięso umyć, osuszyć i w razie potrzeby wyczyścić. Następnie podzielić na mniejsze, najlepiej podłużne, kawałki...
Klasyczny eintopf, który przypadnie do gustu miłośnikom ostrych potraw.