Mięso pokroić w paski. Zrumienić na mocno rozgrzanym oleju (najlepiej w woku). Dodać pokrojony czosnek. Przesmażyć. Wlać sos sojowy, sos ostrygowy oraz sos chili. Wymieszać.
Gdy kurczak zmięknie, dodać pokrojoną w paski paprykę. Podgrzać. Wrzucić pokrojony w półplasterki por. Po chwili dodać orzechy nerkowca. Wymieszać i podgrzewać jeszcze przez chwilę.
Podawać z ryżem i surówką. Na talerzu udekorować posiekanym szczypiorem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Odcinek w całości inspirowany kuchnią chińską. Jako pierwsze danie Ewa...
Znamy je jako "dewolaje"...
Wędzonka na biwak!
Mięso umyć i wyczyścić. W misce wymieszać oliwę z musztardą i sosem sojowym...
Dla miłośników kuchni orientalnej;-) W sam raz na złą pogodę...