Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Chłodnik z arbuza i melona

Opis przygotowania

Arbuz i melony pokroić na kawałki, obrać ze skóry, usunąć pestki i zmiksować. Dodać ocet lub porto, sok z cytryny i oliwę. Doprawić solą i pieprzem. Dorzucić posiekane liście kolendry lub bazylii oraz szczypiorek. Wymieszać. Schłodzić w lodówce. Na talerzu można udekorować świeżą kolendrą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 246
Ewa gotuje - odc. nr 246

Im cieplej, tym chętniej sięgamy po dania lekkie i szybkie w przygotowaniu....

 

Podobne przepisy

Zupa jarzynowo-szczawiowa

Lekko kwaśna, z dużą ilością warzyw;-)

Zupa rybna halaszle

Sprawionym rybom odciąć głowy, ogony i płetwy, wyciąć kręgosłupy. Wszystko wrzucić do garnka.

Krem z ziemniaków i pora

Ziemniaki i seler pokroić w kostkę, przesmażyć w garnku na maśle...

Zupa na winie

Niegdyś zwana winną polewką;-)

Wróć do listy przepisów