
W gorącej kąpieli wodnej roztopić 150 g czekolady. Odstawić do wystudzenia.
Do miski przełożyć schłodzoną śmietanę, mascarpone, serek i miód. Dorzucić skórkę pomarańczową. Zmiksować. Dodać posiekaną chili (bez pestek) oraz 50 g drobno posiekanej czekolady. Dosypać kakao i jeszcze raz zmiksować.
Dodać przestudzoną, lecz ciągle płynną czekoladę i wszystko razem zmiksować. Przełożyć do zamykanego pojemnika i wstawić do zamrażarki na kilka godzin. Co 2 godziny przemieszać.
Podawać w pucharkach. Udekorować filecikami z pomarańczy i świeżą miętą.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W następnym odcinku Ewa ugotuje zupę kalafiorową z dodatkiem curry. Jako...
Galaretki rozpuścić, wylać na płaskie talerze. Gdy zastygną, pokroić w kostkę i nałoż ...
Ryż zalać wodą i odstawić na 3 godziny. Następnie wypłukać, odcedzić i ugotować na parze...
Na stolnicę wysypać mąkę krupczatkę...
Mąkę przesiać, dodać cukier, cukier waniliowy i szczyptę soli. Wymieszać. Dodać rozdr ...