Wątróbkę umyć i oczyścić, następnie drobno posiekać (jak mięso na tatar), przełożyć do miski. Dodać drobno pokrojony koperek, odciśniętą bułkę, jajko i masło. Przyprawić solą i pieprzem. Wyrobić. W razie potrzeby dosypać bułkę tartą.
Kurczaka natrzeć solą. Do środka nałożyć farsz. Spiąć wykałaczkami i zasznurować dratwą. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Na kurczaku rozłożyć trochę masła. Wstawić do piekarnika i upiec na złoty kolor (180 st. C, 1 godzina).
Podawać z ziemniakami. Dla lepszego smaku warto ugotować je w wodzie z mlekiem, dodając czosnek i cebulę.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa proponuje kurczaka nadziewanego wątróbką, surówkę z buraczków...
Delikatny filet z brzoskwiniami i ryżem;-)
Mięso umyć, osuszyć i w razie potrzeby wyczyścić. Następnie podzielić na mniejsze, najlepiej podłużne, kawałki...
Mięso pokroić w paski. Zrumienić na mocno rozgrzanym oleju...
Wędzonka na biwak!