Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Tort czekoladowo-kokosowy

Opis przygotowania

Białka ubić, dodać cukier, żółtka, mąkę, budyń i proszek do pieczenia. Wymieszać. Ciasto przelać do 3 tortownic o średnicy 24 cm (dno każdej formy wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia, boki natłuścić i oprószyć bułką tartą). Piec 20-25 minut w temp. 180 st. C.

Mleko zagotować, posłodzić i podgrzewać jeszcze 2-3 minut. Dodać kokos i gotować kolejne 5 minut. Ostudzić.

Masło utrzeć, połączyć z masą kokosową. Na końcu dodać kieliszek spirytusu.

Przełożyć placki (zostawiając odrobinę masy na wykończenie wierzchu i rantu tortu). Udekorować wiórkami kokosowymi.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 21
Ewa gotuje - odc. nr 21

Ponieważ w maju drugoklasiści przystępują do I Komunii Świętej, a w polskich...

 

Podobne przepisy

Tort miodowy

Miód i sodę przełożyć do rondelka, wymieszać i zagotować...

Ciasto dokładnie zważone

Jajka zważyć wraz ze skorupkami. Następnie odważyć dokładnie po tyle samo masła, mąki ...

Piernikowe choinki

Las pierników na świąteczny stół!

Rolada dwukolorowa

Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Stopniowo ...

Wróć do listy przepisów