Białka ubić, dodać cukier, żółtka, m±kę, budyń i proszek do pieczenia. Wymieszać. Ciasto przelać do 3 tortownic o ¶rednicy 24 cm (dno każdej formy wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia, boki natłu¶cić i oprószyć bułk± tart±). Piec 20-25 minut w temp. 180 st. C.
Mleko zagotować, posłodzić i podgrzewać jeszcze 2-3 minut. Dodać kokos i gotować kolejne 5 minut. Ostudzić.
Masło utrzeć, poł±czyć z mas± kokosow±. Na końcu dodać kieliszek spirytusu.
Przełożyć placki (zostawiaj±c odrobinę masy na wykończenie wierzchu i rantu tortu). Udekorować wiórkami kokosowymi.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ponieważ w maju drugoklasi¶ci przystępuj± do I Komunii ¦więtej, a w polskich...
M±kę wymieszać z sod±, proszkiem do pieczenia, kakao i cynamonem. Jajka utrzeć z cukr ...
Galaretki rozpu¶cić w 1 1/2 szklanki gor±cej wody, lekko przestudzić ...
M±kę z masłem posiekać nożem. Dodać żółtka, proszek do pieczenia, cukier puder i cuki ...
Do dużej miski przesiać m±kę, proszek do pieczenia, cynamon, imbir oraz sól. Dodać zm ...