Białka ubić, dodać cukier, żółtka, m±kę, budyń i proszek do pieczenia. Wymieszać. Ciasto przelać do 3 tortownic o ¶rednicy 24 cm (dno każdej formy wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia, boki natłu¶cić i oprószyć bułk± tart±). Piec 20-25 minut w temp. 180 st. C.
Mleko zagotować, posłodzić i podgrzewać jeszcze 2-3 minut. Dodać kokos i gotować kolejne 5 minut. Ostudzić.
Masło utrzeć, poł±czyć z mas± kokosow±. Na końcu dodać kieliszek spirytusu.
Przełożyć placki (zostawiaj±c odrobinę masy na wykończenie wierzchu i rantu tortu). Udekorować wiórkami kokosowymi.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ponieważ w maju drugoklasi¶ci przystępuj± do I Komunii ¦więtej, a w polskich...
M±kę przesiać, dodać cukier, cukier waniliowy i szczyptę soli. Wymieszać. Dodać rozdr ...
Z całych jabłek usun±ć ogonki i gniazda nasienne. Płytko naci±ć skórkę (dookoła), aby ...
Buraka pokroić w kostkę, ułożyć na folii aluminiowej, polać miodem, zrobić sakiewkę i ...
Do miski wsypać zmielone migdały. Dodać m±kę...