Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Tort czekoladowo-kokosowy

Opis przygotowania

Białka ubić, dodać cukier, żółtka, m±kę, budyń i proszek do pieczenia. Wymieszać. Ciasto przelać do 3 tortownic o ¶rednicy 24 cm (dno każdej formy wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia, boki natłu¶cić i oprószyć bułk± tart±). Piec 20-25 minut w temp. 180 st. C.

Mleko zagotować, posłodzić i podgrzewać jeszcze 2-3 minut. Dodać kokos i gotować kolejne 5 minut. Ostudzić.

Masło utrzeć, poł±czyć z mas± kokosow±. Na końcu dodać kieliszek spirytusu.

Przełożyć placki (zostawiaj±c odrobinę masy na wykończenie wierzchu i rantu tortu). Udekorować wiórkami kokosowymi.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 21
Ewa gotuje - odc. nr 21

Ponieważ w maju drugoklasi¶ci przystępuj± do I Komunii ¦więtej, a w polskich...

 

Podobne przepisy

Placek jabłkowo-gruszkowy

M±kę wymieszać z sod±, proszkiem do pieczenia, kakao i cynamonem. Jajka utrzeć z cukr ...

Pucharki z musem brzoskwiniowym

Galaretki rozpu¶cić w 1  1/2  szklanki gor±cej wody, lekko przestudzić ...

Placek tarty

M±kę z masłem posiekać nożem. Dodać żółtka, proszek do pieczenia, cukier puder i cuki ...

Ciasto imbirowe

Do dużej miski przesiać m±kę, proszek do pieczenia, cynamon, imbir oraz sól. Dodać zm ...

Wróć do listy przepisów