/ Przepisy / Smalec gęsi z gruszką

Opis przygotowania

Podczas pieczenia gęsi wytapia się sporo tłuszczu, który warto wykorzystać. Można użyć go do smażenia lub na jego bazie przygotować smarowidło do chleba.

Gruszkę i czosnek upiec (najlepiej przy okazji pieczenia gęsi). Zmiksować z gęsim smalcem - tłuszcz powinien mieć temperaturę pokojową. Schłodzić w lodówce.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 200
Ewa gotuje - odc. nr 200

W kolejnym programie "Ewa gotuje" mamy jubileusz - to już dwusetny odcinek!...

 

Podobne przepisy

Jabłka kiszone

Znakomite do mięs i sałatek;-)

Marynowany imbir

Znakomity dodatek do sushi, ale nie tylko;-)

Pasztet z grzybami

Mięso pokroić na mniejsze kawałki. W wysokim garnku przesmażyć najpierw podgardle - j ...

Shot cytrusowy

Wzmacnia odporność!

Wróć do listy przepisów