Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasteczka francuskie z owocami

Opis przygotowania

Ciasto rozmrozić, rozwałkować, posmarować białkiem. Na części ułożyć rozmrożone połówki śliwek (by owoce nie zsuwały się, w cieście zrobić wgłębienia), pokroić na prostokąty.

Postępując podobnie ułożyć na cieście połówki moreli i kulki wycięte z brzoskwiń (potrzebny jest specjalny nóż). Piec 12-15 minut w temperaturze 200 st. C.

Udekorować cukrem pudrem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 55
Ewa gotuje - odc. nr 55

W tym odcinku swojego autorskiego programu Ewa Wachowicz sięgnie po mrożonki...

 

Podobne przepisy

Ciasto miodowe z dynią

Ciasto o niesamowitym miodowym smaku i... dyniowym kolorze!

Tarta tatin

Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w ósemki...

Ambasador

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. W garnku zagotować - stale mieszając - masło ...

Galaretki w cytrusach

Owoce starannie wyszorować...

Wróć do listy przepisów