
Cebulę posiekać w drobną kostkę i podsmażyć na oliwie. Mięso pokroić w dość dużą kostkę, obsmażyć ze wszystkich stron - na oliwie, w garnku o grubym dnie. Dodać masło i mąkę, wymieszać. Stopniowo dolać bulion, wodę i wino. Przykryć i zagotować.
Doprawić solą i pieprzem. Dodać tymianek, liście laurowe i czosnek przeciśnięty przez praskę. Dorzucić łodygę selera naciowego i marchew (pokrojone na kawałki). Dodać usmażoną cebulę i groszek. Przykryć i gotować do miękkości.
Podawać z makaronem penne, posypane natką pietruszki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Wołowina po toskańsku i cantuccini. Pani Ewa przygotuje wołowinę w sosie...
Z piekarnika!
Mięso dwukrotnie przepuścić przez maszynkę. Wymieszać. Cebulę...
Niezwykle delikatny...
Formę żaroodporną (26 cm x 26 cm) wysmarować masłem. Śmietankę wymieszać z mlekiem...