ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 125

OPIS ODCINKA

Wołowina po toskańsku i cantuccini. Pani Ewa przygotuje wołowinę w sosie na bazie czerwonego wina. Na deser pani Ewa upiecze tradycyjne toskańskie ciasteczka cantucci, pieszczotliwie zwane przez Włochów cantuccini. Ich podstawowym, decydującym o smaku składnikiem są migdały. Ale uwaga! Ciasteczka są dość twarde, dlatego najlepiej delektować się nimi zanurzając w filiżance dobrej włoskiej kawy…

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na polsatboxgo.pl
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Cantuccini

Migdały (w skórce) posiekać nożem na mniejsze kawałki. Na stolnicę przesiać mąkę z pr ...

Wołowina po toskańsku

Cebulę posiekać w drobną kostkę i podsmażyć na oliwie. Mięso pokroić w dość dużą kost ...

Wróć do listy odcinków