
Pier¶ pokroić w drobn± kostkę. Przełożyć do miski. Dodać drobno posiekan± cebulę. Wybić jajka. Zetrzeć ser – na tarce o grubych oczkach. Dodać majonez, m±kę, posiekany czosnek oraz natkę pietruszki i szczypiorek. Przyprawić curry, sol± i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać.
Powstał± masę nabierać łyżk± i smażyć na gor±cym oleju – podobnie jak placki ziemniaczane. Przed podaniem ods±czyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Podawać z surówk± z pora.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku Ewa podpowie, jak zrobić doskonał± zupę z… Jasia. Na...
Z polędwicy!
Z kremowym purée!
Solidny kawał indyczej piersi pokroić w poprzek włókien na centymetrowe plastry. Mięs ...
Włoski klasyk - bakłażany zapiekane z sosem pomidorowym, mozzarell± i parmezanem.