/ Przepisy / Chleb owsiany

Opis przygotowania

Ciepłą wodę wlać do miski, wsypać płatki, sól i cukier. Wkruszyć drożdże i odstawić na 20 minut.
Następnie dodać mąkę, garść siemienia lnianego i garść łuskanego słonecznika. Wymieszać i przełożyć do 2 keksówek, natłuszczonych i wysypanych bułką tartą. Na cieście rozprowadzić odrobinę mleka. Posypać łuskanym słonecznikiem. Piec przez 1 godzinę w temp. 180 st. C.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 110
Ewa gotuje - odc. nr 110

”Pasztet z selera, chleb owsiany, piszinger błyskawiczny” W...

 

Podobne przepisy

Sos i sałatka do polędwiczek

Ziarna jałowca przełożyć do moździerza. Dorzucić sól...

Kaszotto gryczane z topinamburem

Jako dodatek lub samodzielne danie...

Kruszaniec Bożenki

Wyjątkowo kruche, niesamowicie smaczne!

Szynka z dzika w cieście

Dziczyzna w chlebie...

Wróć do listy przepisów