Mrożone truskawki zmiksować i posłodzić, nałożyć do szampanówek, zalać winem musującym, udekorować świeżą miętą.
Uwaga! Do przygotowania sorbetu z mrożonych owoców potrzebny jest mikser o bardzo ostrym nożu. Jeśli nie mamy takiego urządzenia, truskawki trzeba lekko rozmrozić, zmiksować w blenderze, włożyć do zamrażarki na kilka godzin i mieszać od czasu do czasu - aż do powstania odpowiedniej, przypominającej kryształki, konsystencji.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Motywem przewodnim tego programu będzie Święto Zakochanych - Ewa Wachowicz...
Na patelnię wlać wodę i wsypać cukier. Gdy się rozpuści, wrzucić przekrojone wzdłuż na pół oliwki...
Mleko, cukier, kakao i masło przełożyć do garnka. Zagotować. Wsypać kaszę mannę. Podg ...
Owoce starannie wyszorować...
Idealne do popołudniowej kawy lub na wypad za miasto...