/ Przepisy / Sorbet cytrynowy

Opis przygotowania

Z wody i soku z cytryny przygotować kostki lodu. Lód wrzucić do miksera o ostrych nożach, posłodzić cukrem pudrem. Zmiksować i nałożyć do pucharków (przyda się łyżka do lodów). Udekorować świeżą miętą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 148
Ewa gotuje - odc. nr 148

Wiele osób spędza Nowy Rok we własnych czterech ścianach. Na tę okazję...

 

Podobne przepisy

Beza z kremem kokosowym i malinami

Białka ubić ze szczyptą soli. Gdy staną się sztywne...

Ciasto imbirowe

Do dużej miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, imbir oraz sól. Dodać zm ...

Brownie z batatów

Słodzone bananem! Podane z sałatką owocową;-)

Szarlotka z budyniem

Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiać na stolnicę...

Wróć do listy przepisów