Ziemniaki podgotować w mundurkach. Wystudzić i obrać ze skórki. Ułożyć na desce, przyprawić solą i roztartym w dłoniach majerankiem. Owinąć plastrami boczku i ułożyć w naczyniu żaroodpornym.
Piec przez 30 minut w temp. 200 st. C. Wraz z ziemniakami można też upiec czosnek (całą główkę) i podawać jako „smarowidło” do kartofli.
Przygotować sos. Do jogurtu dodać majonez oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dorzucić garść posiekanej natki pietruszki. Posolić i wymieszać. Udekorować gałązką pietruszki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem będzie bardzo swojsko, bowiem gotowanie w kuchni Ewy zacznie...
Pikantna kiszonka po koreańsku!
Znakomita przystawka na wigilijną wieczerzę!
Do zrobienia w kilkanaście minut!
Antybiotyk z domowej apteki!