/ Przepisy / Oliwki z anchois

Opis przygotowania

Oliwki przełożyć do miseczki, dodać cebulę pokrojoną w piórka. Wymieszać.

Przygotować sos. Anchois przełożyć do moździerza, rozetrzeć. Dodać musztardę i sok z pomarańczy. Wymieszać. Wlać oliwę i wszystko razem jeszcze raz wymieszać. Przelać na oliwki z cebulą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 229
Ewa gotuje - odc. nr 229

W kolejnym odcinku Ewa zaprasza na potrawy inspirowane kuchnią hiszpańską....

 

Podobne przepisy

Pan con chicharrón

Peruwiański street food...

Cytryny kiszone po marokańsku

Super zdrowy dodatek do mięs, jak też składnik sałatek!

Pasta z bakłażana

Bakłażana opiec na ruszcie, przykryć lub przełożyć do wędzarni. Przekroić na pół, wyd ...

Domowy ser biały

Najlepiej wychodzi na mleku prosto od krowy;-)

Wróć do listy przepisów