
Ser przepu¶cić przez maszynkę do mielenia mięsa. Pestki dyni uprażyć na suchej patelni (bez tłuszczu). Odstawić do przestudzenia, następnie zmielić (w robocie lub w młynku do kawy). Wymieszać z serem. Wycisn±ć sok z cytryny. Dodać jogurt, przyprawić sol± i białym pieprzem. Wlać olej z pestek dyni i dobrze wymieszać.
Podawać do pieczywa.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ponieważ Ewa dostaje bardzo dużo maili z pro¶b± o przepisy bezglutenowe,...
Na stolnicę wysypać m±kę, dodać zimne masło z lodówki i wysiekać nożem. Gdy zawarto¶ć ...
Na rozgrzanym oleju zeszklić bardzo drobno posiekan± cebulę...
Jajka wybić do miski, posolić i zmiksować ręcznym robotem. Dosypać m±kę, dolać ml ...
Znakomity dodatek do pieczywa!