/ Przepisy / Puree ziemniaczane

Opis przygotowania

Ziemniaki ugotować w osolonym wrzątku, przecisnąć przez praskę. Wymieszać z masłem i śmietaną, przyprawić świeżo otartą gałką muszkatołową. Wyłożyć na talerz używając gałkownicy do lodów.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 6
Ewa gotuje - odc. nr 6

Jak wykorzystać różne rodzaje serów do przygotowania pysznego obiadu i...

 

Podobne przepisy

Sos BBQ

Na rozgrzanym oleju zeszklić bardzo drobno posiekaną cebulę...

Bliny

Jajka wybić do dużej miski i roztrzepać. Dodać sól i cukier, wymieszać. Gdy się rozpu ...

Zielone szparagi w szynce

W sezonie na szparagi to pozycja obowiązkowa.

Cytryny kiszone po marokańsku

Super zdrowy dodatek do mięs, jak też składnik sałatek!

Wróć do listy przepisów