Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Puree ziemniaczane

Opis przygotowania

Ziemniaki ugotować w osolonym wrzątku, przecisnąć przez praskę. Wymieszać z masłem i śmietaną, przyprawić świeżo otartą gałką muszkatołową. Wyłożyć na talerz używając gałkownicy do lodów.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 6
Ewa gotuje - odc. nr 6

Jak wykorzystać różne rodzaje serów do przygotowania pysznego obiadu i...

 

Podobne przepisy

Pasta z czarnych oliwek

Dodatek do pieczywa...

Kompot z rabarbaru

Rabarbar umyć, obrać i pokroić na centymetrowe kawałki...

Gruszki zapiekane

Z żurawiną i serem pleśniowym...

Kiszone pomarańcze

Znakomity dodatek do dań słonych, jak też deserów!

Wróć do listy przepisów