Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Puree ziemniaczane

Opis przygotowania

Ziemniaki ugotować w osolonym wrzątku, przecisnąć przez praskę. Wymieszać z masłem i śmietaną, przyprawić świeżo otartą gałką muszkatołową. Wyłożyć na talerz używając gałkownicy do lodów.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 6
Ewa gotuje - odc. nr 6

Jak wykorzystać różne rodzaje serów do przygotowania pysznego obiadu i...

 

Podobne przepisy

Bułeczki maślane

Doskonale smakują ze szklanką zimnego mleka!

Cebula z piekarnika

Wpuść chłopa do kuchni to cebulę przypali!

Tosty francuskie

Smażone w jajku;-)

Smarowidło z Jaśka

Doskonałe z chlebem i kiszonym ogórkiem!

Wróć do listy przepisów