Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Kasza gryczana

Opis przygotowania

W garnku stopić łyżkę masła, wsypać szklankę kaszy gryczanej i przesmażyć. Zalać wodą - tak, by płynu było „na palec” nad kaszą.

Posolić i wolniutko gotować do miękkości (20-25 minut), od czasu do czasu mieszając, by kasza się nie przypaliła.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 9
Ewa gotuje - odc. nr 9

Tym razem Ewa Wachowicz przygotuje gulasz na orientalną nutę - dodając...

 

Podobne przepisy

Domowy chrzan

Świeżo tarty, na occie jabłkowym!

Śliwki w boczku

Śliwki wypestkować, nie docinając do końca. W miejsce pestek...

Chleb gryczany

Chleb z... kaszy;-) Bez glutenu!

Liptauer w jajkach

Tradycyjna pasta kanapkowa na bogato!

Wróć do listy przepisów