Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Pan con chicharrón

Opis przygotowania

Boczek włożyć do wrzątku i zmniejszyć moc kuchenki (ma się parzyć a nie gotować). Przyprawić liściem laurowym i czosnkiem (w łupinkach). Dorzucić miętę i posolić. Przykryć i podgrzewać przez godzinę.

W tym czasie zrobić salsę. Cebulę i papryczkę posiekać w drobną kostkę. Przyprawić solą. Dodać sok wyciśnięty z limonki, dorzucić pokrojone liście kolendry i wymieszać.

Zaparzony boczek przełożyć na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Upiec w piekarniku.

Bataty pokroić w plastry. Usmażyć na mocno rozgrzanym maśle. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu.

Do przekrojonych bułek nałożyć plastry upieczonego boczku, usmażone bataty i salsę. Podawać od razu, choć świetnie smakują również na zimno.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 442
Ewa gotuje - odc. nr 442

Po zimowej przerwie Ewa zaskoczy widzów Polsatu gotując po peruwiańsku!...

 

Podobne przepisy

Czosnek confitowany

Smarowidło do pieczywa...

Szynka na Wielkanoc

Domowa pieczeń...

Domowy ketchup

omidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki i usunąć gniazda nasienne...

Jajka inaczej

Pisanki z... galarety!

Wróć do listy przepisów