/ Przepisy / Pan con chicharrón

Opis przygotowania

Boczek włożyć do wrzątku i zmniejszyć moc kuchenki (ma się parzyć a nie gotować). Przyprawić liściem laurowym i czosnkiem (w łupinkach). Dorzucić miętę i posolić. Przykryć i podgrzewać przez godzinę.

W tym czasie zrobić salsę. Cebulę i papryczkę posiekać w drobną kostkę. Przyprawić solą. Dodać sok wyciśnięty z limonki, dorzucić pokrojone liście kolendry i wymieszać.

Zaparzony boczek przełożyć na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Upiec w piekarniku.

Bataty pokroić w plastry. Usmażyć na mocno rozgrzanym maśle. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu.

Do przekrojonych bułek nałożyć plastry upieczonego boczku, usmażone bataty i salsę. Podawać od razu, choć świetnie smakują również na zimno.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 442
Ewa gotuje - odc. nr 442

Po zimowej przerwie Ewa zaskoczy widzów Polsatu gotując po peruwiańsku!...

 

Podobne przepisy

Pesto z bazylii i rukoli

Orzechy laskowe uprażyć w piekarniku i obrać ze skórki...

Musztarda z pigwowca

Świetny dodatek do mięs...

Pesto z czosnku niedźwiedziego

Znakomite do makaronów, kasz i jako smarowidło do chleba;-)

Gałuszki

Do przesianej mąki dodać jajko, posolić. Wlać wodę (ile zabierze), wyrobić. Łyżką for ...

Wróć do listy przepisów