Jabłka dokładnie umyć i osuszyć. Pokroić na ćwiartki i ułożyć w słoiku. Jeśli mamy obierki z innych jabłek, można je dorzucić. Zalać posłodzoną, przegotowaną i wystudzoną wodą. Docisnąć talerzykiem i kamyczkiem, przykryć gazą, przymocować gumką lub sznurkiem i odstawić na co najmniej miesiąc.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
To już czterechsetny, jubileuszowy odcinek „Ewa gotuje“! A...
Bakłażana opiec na ruszcie, przykryć lub przełożyć do wędzarni. Po upieczeniu przekro ...
Cukinie umyć, odciąć końce i bez obierania zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Jeżeli ...
W miseczce wymieszać odcedzone z zalewy oliwki oraz pokrojone na kawałki plasterki ło ...
Sery ułożyć na folii aluminiowej (każdy na oddzielnym kawałku), uformować „kosz ...