
Jajka wybić do miski, posłodzić miodem, przyprawić cynamonem, wsypać 3 łyżki m±ki i zmiksować. Wlać mleko, dosypać m±kę, posolić i ponownie zmiksować.
Jabłka umyć, usun±ć gniazda nasienne. Owoce pokroić w grube plastry. Obtoczyć w m±ce, zanurzyć w cie¶cie. Ułożyć na blaszce wy¶cielonej papierem do pieczenia.
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C i upiec na złoty kolor.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa zaprosi widzów na zaskakuj±ce owocowe ¶niadanie – upiecze...
Grzyby namoczyć w wodzie (najlepiej przez cał± noc). Kapustę kiszon± odcedzić. Przesi ...
My¶l±c o PRL-u, mówię o smalcu... Lecz nie o takim z "mięsnego", a o domowym smalczyku z jabłkiem!
Doskonałe z chlebem i kiszonym ogórkiem!
Kiełbaski, pokrojon± w plastry kaszankę i boczek upiec na grillu...