
Masło roztopić na patelni. Na gorącym tłuszczu zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Dorzucić pokrojoną w paski szynkę.
Jajka wybić do miski, przyprawić solą i pieprzem. Dodać trochę mleka i roztrzepać rózgą. Przelać na patelnię z cebulą i szynką. Usmażyć jajecznicę (lekko ściętą).
Z bagietki odciąć górę. Środek wydrążyć. Nałożyć jajecznicę. Posypać startym serem. Zapiec w piekarniku.
Przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku zobaczymy potrawy kuchni studenckiej. Pracę w kuchni...
Do jogurtu dodać majonez, czosnek przeciśnięty przez praskę i świeżą miętę. Posolić i ...
Świetny dodatek lub przystawka;-)
Myśląc o PRL-u, mówię o smalcu... Lecz nie o takim z "mięsnego", a o domowym smalczyku z jabłkiem!
Pieczarki umyć (nie obierać ze skórki), małe zostawić w całości, większe przekroić na ...