Cytryny przeciąć wzdłuż na pół, położyć na patelni, na rozgrzanym maśle. Po chwili wycisnąć z nich sok, podlać winem, odparować. Następnie wyjąć cytryny, sos posłodzić miodem, przyprawić solą, wymieszać. Pod koniec dodać zimne masło (mniej więcej pół kostki).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa ugotuje krem porowo-ziemniaczany. Jako danie główne przygotuje łososia...
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na patelni na maśle. Dorzucić drobno pokrojony czos ...
Śliwki umyć, wyjąć pestki. Owoce przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa...
Limonkę pokroić na „ósemki”. Rozgnieść z cukrem. Dodać świeżą miętę. Zala ...
Ser przetrzeć przez sito, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, śmietanę i obie pa ...