Cytryny przeciąć wzdłuż na pół, położyć na patelni, na rozgrzanym maśle. Po chwili wycisnąć z nich sok, podlać winem, odparować. Następnie wyjąć cytryny, sos posłodzić miodem, przyprawić solą, wymieszać. Pod koniec dodać zimne masło (mniej więcej pół kostki).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa ugotuje krem porowo-ziemniaczany. Jako danie główne przygotuje łososia...
Na patelnię wsypać trociny, przykryć folią aluminiową, ponakłuwać. Surową rybę oprósz ...
Do jogurtu dodać majonez, czosnek przeciśnięty przez praskę i świeżą miętę. Posolić i ...
Jeden z najbardziej znanych przepisów kuchni Żydów galicyjskich.
Cebulę obrać, zmiksować z obranym ze skóry ogórkiem. Dorzucić makrelę (pozbawioną skó ...