Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Czerwone pesto

Opis przygotowania

Orzechy laskowe uprażyć i obrać ze skórki. Wrzucić do miksera. Dodać czosnek i zmiksować. Dodać suszone pomidory (wraz z oliwą), papryczkę chili, parmezan i liście bazylii. Przyprawić solą. Zmiksować. Podczas miksowania wlać oliwę – do pożądanej konsystencji.

Przełożyć do słoiczka. Zalać oliwą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 290
Ewa gotuje - odc. nr 290

Ten odcinek inspirowany jest kuchnią włoską. A ponieważ w programie Ewa...

 

Podobne przepisy

Pasztet z soczewicy

Znakomita przystawka na wigilijną wieczerzę!

Surówka z pora

Pora umyć pod bieżącą wodą, posiekać w półplasterki...

Marchewka z imbirem i żurawiną

Marchewkę pokroić na plasterki. Imbir obrać...

Zupa misoshiru

Warzywa obrać, włożyć do garnka, dodać glon konbu...

Wróć do listy przepisów