Zrobić domowy winegret. Do szklanki przecisnąć czosnek (przez praskę), przyprawić solą i utrzeć łyżeczką. Dodać musztardę, wymieszać i dolać sok z cytryny (zamiast soku można użyć octu winnego lub balsamicznego). Posłodzić miodem i skosztować - sos powinien mieć intensywny, słodko-kwaśny smak i odrobinę słonej nuty. Cały czas mieszając dolać oliwę z oliwek - małym strumyczkiem. Sosem polać sałatę.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku Ewa Wachowicz przygotuje kurze udka w glazurze z miodu i...
Mozzarellę poszarpać na talerz. Ser Brie pokroić na mniejsze kawałki i również ułożyć ...
Czy wiecie, że rukola to... kapusta? W roli sałaty w sałatce z pstrągiem wyszła pysznie!
Z jabłkiem i marchewką...
Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać i pokroić w kostkę...