Z sałaty lodowej wybić głąb (mocnym uderzeniem o deskę), poszarpać do miski lub na duży talerz. Dodać rukolę i roszponkę. Dorzucić połówki pomidorków i kawałek pokrojonego w słupki ogórka. Rozdrobnić wszystkie sery (mozzarellę najlepiej pokroić w kostkę) i posypać nimi sałatę. Na środku ułożyć jogurt wymieszany z sokiem z cytryny, przyprawiony solą i pieprzem. Wszystko polać miodem, posypać pestkami dyni i sezamem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Na sezon pikników Ewa poleca kotleciki mielone na patyku i sałatkę z trzema...
Sałaty przełożyć do miski, dorzucić przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Musztard ...
Z kuskusem i granatem;-)
Buraki ugotować, pokroić na cienkie plastry, ułożyć na rukoli. Wodę zagotować z octem ...
Czy wiecie, że rukola to... kapusta? W roli sałaty w sałatce z pstrągiem wyszła pysznie!