Z sałaty lodowej wybić głąb (mocnym uderzeniem o deskę), poszarpać do miski lub na duży talerz. Dodać rukolę i roszponkę. Dorzucić połówki pomidorków i kawałek pokrojonego w słupki ogórka. Rozdrobnić wszystkie sery (mozzarellę najlepiej pokroić w kostkę) i posypać nimi sałatę. Na środku ułożyć jogurt wymieszany z sokiem z cytryny, przyprawiony solą i pieprzem. Wszystko polać miodem, posypać pestkami dyni i sezamem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Na sezon pikników Ewa poleca kotleciki mielone na patyku i sałatkę z trzema...
Pomidory naciąć na czubku, sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry. Każdy pomidor pokroić n ...
Marchewki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Obrany imbir też zetrzeć - ale ...
W kształcie wstążek;-)
Z jabłkiem;-)