Składniki masy połączyć i zagotować. Wystudzić. Dodać drobno pokrojone orzechy laskowe, rodzynki, migdały, pokruszone herbatniki i pokrojone w drobną kostkę jabłka. Wymieszać. Galaretkę rozpuścić w wodzie, dodać żelatynę. Gdy zacznie gęstnieć - dodać do masy.
Wafle rozłożyć na wilgotnej ściereczce. Po 10 minutach nałożyć masę i zwinąć jak roladę. Zawinąć w folię i wstawić na godzinę do lodówki.
Dekorować roztopioną czekoladą i płatkami migdałowymi.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku Ewa Wachowicz przygotuje kurze udka w glazurze z miodu i...
Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na 15 kwadratów tej samej wielkości. Ułożyć w tr ...
Mąkę przesiać na stolnicę, dosypać cukier, zrobić dołek, wybić jajka i dodać żółtka ( ...
Z polewą czekoladową;-)
Cukier roztopić na patelni. Gdy powstanie karmel, wsypać posiekane orzechy i płatki. ...