Składniki masy połączyć i zagotować. Wystudzić. Dodać drobno pokrojone orzechy laskowe, rodzynki, migdały, pokruszone herbatniki i pokrojone w drobną kostkę jabłka. Wymieszać. Galaretkę rozpuścić w wodzie, dodać żelatynę. Gdy zacznie gęstnieć - dodać do masy.
Wafle rozłożyć na wilgotnej ściereczce. Po 10 minutach nałożyć masę i zwinąć jak roladę. Zawinąć w folię i wstawić na godzinę do lodówki.
Dekorować roztopioną czekoladą i płatkami migdałowymi.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku Ewa Wachowicz przygotuje kurze udka w glazurze z miodu i...
Do miski wsypać zmielone migdały. Dodać mąkę...
Na stolnicę wysypać mąkę krupczatkę...
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić ze szczyptą soli, pod koniec dodać cukier. Do ...
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Pędzelkiem dokładnie rozprowadzić w każdym zaka ...