/ Przepisy / Próżniak

Opis przygotowania

Jajka wybić do miski. Wsypać cukier i roztrzepać widelcem.

Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w duża kostkę i przełożyć do drugiej miski. Posypać cynamonem, dodać mąkę, sodę i proszek do pieczenia. Wlać olej, wsypać żurawinę. Wlać roztrzepane jaja, wymieszać i przełożyć do foremki wyścielonej papierem do pieczenia, wysmarowanej masłem i wysypanej bułka tartą.

Piec przez 45 minut w temp. 180 st. C. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest suche. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 425
Ewa gotuje - odc. nr 425

Po wakacyjnej przerwie Ewa zaprosi widzów do swej ogrodowej kuchni w Zawoi....

 

Podobne przepisy

Ciasto imbirowe

Do dużej miski przesiać mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, imbir oraz sól. Dodać zm ...

Torciki czekoladowe

Czekoladę rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej, dodać masło oraz cukier puder. Odstawić ...

Opity Izydor

Białka oddzielić od żółtek. Masło utrzeć, dodać cukier, żółtka, orzechy, przesianą mą ...

Ciasto cytrynowe

Bardzo proste w przygotowaniu. Świetnie smakuje ze szklanką zimnego mleka...

Wróć do listy przepisów