Wodę zagotować z masłem, cukrem i kakao. Do ciepłej masy wsypać zmielone herbatniki.
Zrobić krem. Masło dobrze utrzeć z cukrem pudrem. Dodać wiórki kokosowe i spirytus.
Masę cienko rozwałkować na folii. Na masie rozłożyć krem i zwinąć roladę. Schłodzić w lodówce.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
”Rolada wieprzowa z żurawiną i boczkiem, rolada kokosowa” W...
Laskę wanilii przekroić wzdłuż, zeskrobać miąższ, wszystko wrzucić do śmietany. Zagot ...
Z podanych składników wyrobić kruche ciasto. Schłodzić w lodówce. Z zimnego ciasta od ...
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno ze szczyptą soli. Uperfumować cukrem waniliowym...
Białka ubić na sztywno, dodając cukier. Pod koniec dorzucić wiórki kokosowe. Pie ...