/ Przepisy / Rolada kokosowa

Opis przygotowania

Wodę zagotować z masłem, cukrem i kakao. Do ciepłej masy wsypać zmielone herbatniki.
Zrobić krem. Masło dobrze utrzeć z cukrem pudrem. Dodać wiórki kokosowe i spirytus.
Masę cienko rozwałkować na folii. Na masie rozłożyć krem i zwinąć roladę. Schłodzić w lodówce.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 111
Ewa gotuje - odc. nr 111

”Rolada wieprzowa z żurawiną i boczkiem, rolada kokosowa” W...

 

Podobne przepisy

Chlebek bananowy

Jeden z bardziej znanych deserów z Ameryki!

Tarta czekoladowa z gruszkami

Mąkę z kakao przesiać na stolnicę lub kamienny blat...

Piwoszki

Mąkę posiekać z masłem (jak na kruche ciasto). Dolać piwo i zagnieść. Zawinąć w folię ...

Bułeczki z dynią

Mocno pomarańczowe;-)

Wróć do listy przepisów