/ Przepisy / Ciasteczka z wróżb±

Opis przygotowania

M±kę przesiać na stolnicę. Dodać cukier puder i cukier waniliowy. Zrobić dołeczek, wybić jajka. Wlać wodę i olej. Wymieszać nożem, po czym rękoma wyrobić ciasto. Przykryć i zostawić na chwilę, by odpoczęło. W tym czasie przygotować niewielki paseczki z wróżb± (najlepiej, aby różniły się od siebie).

Ciasto podsypać m±k± i rozwałkować na grubo¶ć ok. 3 mm. Wyci±ć kr±żki (pier¶cieniem lub literatk±). Na każdym położyć złożon± karteczkę z wróżb± i zlepić tak, jak pierogi (można lekko wygi±ć, by powstały rogaliki – wówczas warto umie¶cić je na brzegu miski i naci±gn±ć rogi).

Piec przez 20 minut w temp. 180 st. C.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 283
Ewa gotuje - odc. nr 283

Odcinek w cało¶ci inspirowany kuchni± chińsk±. Jako pierwsze danie Ewa...

 

Podobne przepisy

Grillowane brzoskwinie z kremem mascarpone

Z truskawkami i prażonymi płatkami migdałów!

Banany grillowane

Banany ułożyć na ruszcie, opiec z obu stron (skórka powinna sczernieć). Zdj±ć z ruszt ...

Ciasto spod widelca

Gdy w domu nie mamy jeszcze robota...

Słodkie burgery

Z arbuzem i ananasem...

Wróć do listy przepisów