Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sałatka z kuskusem

Opis przygotowania

Kuskus zalać wrzątkiem i odstawić na 5 minut. Do ciepłej, ale już nie gorącej kaszy, dodać pokrojone w paski suszone pomidory oraz oliwę – kuskus wchłonie cały smak i aromat suszonych pomidorów.

Do wystudzonej kaszy z suszonymi pomidorami dodać pokrojoną w paski paprykę oraz ogórek wraz ze skórką – również pokrojony w paski. Następnie dorzucić ser pokrojony w kostkę. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i suszoną papryczką chili. Dodać posiekaną zieleninę i wszystko razem lekko przemieszać.

Są dwa warianty tej sałatki – pikantny i delikatny. Jeśli lubimy potrawy ostre, dodajemy słoną, najlepiej grecką, fetę oraz świeżą chili (z pestkami lub bez, przy czym z pestkami potrawa będzie naprawdę bardzo ostra). Jeżeli natomiast preferujemy kuchnię łagodniejszą, używamy mozzarelli oraz dosłownie szczypty papryczki chili suszonej lub suszonej i drobno zmielonej.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 225
Ewa gotuje - odc. nr 225

W kolejnym odcinku Ewa przyrządzi błyskawiczną sałatkę z kuskusem. Następnie...

 

Podobne przepisy

Sałatkowy mix z dresingiem malinowym

Sałaty poszarpać do miski. Dodać pokrojoną paprykę i przekrojone na pół pomidorki kok ...

Sałatka z domowym winegretem

Z sałaty usunąć głąb. Liście podrzeć, wrzucić do miski. Dodać pokrojone pomidory, wym ...

Sałata lodowa błyskawiczna

Naprawdę szybko się ją robi!

Sałatka indyjska

Makaron ugotować al dente. Odcedzić. Kurzą pierś umyć, osuszyć, pokroić w niewielką k ...

Wróć do listy przepisów