Kuskus zalać wrzątkiem i odstawić na 5 minut. Do ciepłej, ale już nie gorącej kaszy, dodać pokrojone w paski suszone pomidory oraz oliwę – kuskus wchłonie cały smak i aromat suszonych pomidorów.
Do wystudzonej kaszy z suszonymi pomidorami dodać pokrojoną w paski paprykę oraz ogórek wraz ze skórką – również pokrojony w paski. Następnie dorzucić ser pokrojony w kostkę. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i suszoną papryczką chili. Dodać posiekaną zieleninę i wszystko razem lekko przemieszać.
Są dwa warianty tej sałatki – pikantny i delikatny. Jeśli lubimy potrawy ostre, dodajemy słoną, najlepiej grecką, fetę oraz świeżą chili (z pestkami lub bez, przy czym z pestkami potrawa będzie naprawdę bardzo ostra). Jeżeli natomiast preferujemy kuchnię łagodniejszą, używamy mozzarelli oraz dosłownie szczypty papryczki chili suszonej lub suszonej i drobno zmielonej.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku Ewa przyrządzi błyskawiczną sałatkę z kuskusem. Następnie...
Sałaty poszarpać do miski. Dodać pokrojoną paprykę i przekrojone na pół pomidorki kok ...
Z sałaty usunąć głąb. Liście podrzeć, wrzucić do miski. Dodać pokrojone pomidory, wym ...
Naprawdę szybko się ją robi!
Makaron ugotować al dente. Odcedzić. Kurzą pierś umyć, osuszyć, pokroić w niewielką k ...