/ Przepisy / Ciasto warzone

Opis przygotowania

Mleko zagotować. Jajka wbić do garnka, wlać śmietanę, zmiksować.

Powoli wlać przegotowane mleko (mieszając miotełką) i podgrzewać na bardzo małym ogniu (na twaróg). Odstawić do wystudzenia. Następnie przelać na sito i odcisnąć z nadmiaru serwatki.

Masło utrzeć z cukrem pudrem, stopniowo dodać zimny twaróg. Nadal ucierając dorzucić posiekane bakalie. Wymieszać.

Dno tortownicy wyłożyć bezami (średnica formy 24 cm), na bezy nałożyć masę twarogową, na masę owoce. Wstawić do lodówki.

Po schłodzeniu zalać tężejącą galaretką i ponownie wstawić do lodówki. Podawać, gdy galaretka zastygnie.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 224
Ewa gotuje - odc. nr 224

Tym razem Ewa zaprasza na odcinek śniadaniowy. Zacznie od przygotowania...

 

Podobne przepisy

Półkruche z jabłkami

Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, połączyć z cukrem, cukrem waniliowym i solą. ...

Tiramisu w pucharku

Włoska klasyka!

Babka z marchewką

Baba z marchwią utartą lukrem bogato inkrustowana...

Ciacho od Marzenki

Jajka wybić do dużej miski. Roztrzepać miotełką, dodać cukier i cukier waniliowy. Wym ...

Wróć do listy przepisów