/ Przepisy / Sałatka wiosenna

Opis przygotowania

Do szklanej miski przełożyć poszatkowaną kapustę pekińską. Na kapuście ułożyć warstwami pokrojone w kostkę pomidory, drobno posiekaną cebulę i pokrojonego w kostkę ogórka. Posypać posiekanym szczypiorem. Przyprawić solą i pieprzem. Kolejna warstwa to ugotowane na twardo i pokrojone na plastry jajka. Na jaja nałożyć majonez. Na samym końcu zetrzeć ser żółty.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 218
Ewa gotuje - odc. nr 218

Ostatnio w naszych mediach sporo było hałasu w związku z wędzeniem wędlin....

 

Podobne przepisy

Zupa z cukinii i kopru włoskiego

Z migdałami i szynką szwarcwaldzką;-)

Pesto z natki marchewki

Znakomity dodatek do kremowych zup i makaronów;-)

Krem z porów

Trochę inna jarzynowa;-)

Fasolowa z białą kiełbasą

Na "Pięknym Jasiu";-)

Wróć do listy przepisów