Buraki, marchewkę oraz jabłko umyć i obrać. Buraki i marchew zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, jabłko na grubszych. Ząbek czosnku obrać i pokroić w bardzo drobną kosteczkę lub przecisnąć przez praskę. Wszystko wymieszać, posolić, posypać cukrem, dodać śmietanę i majonez, skropić sokiem wyciśniętym z cytryny, dorzucić orzechy włoskie, dokładnie wymieszać.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Bohaterem tego odcinka będzie burak. Ewa przygotuje z niego ciekawą przystawkę...
Kapustę przekrój w poprzek na pół, następnie pokrój w ćwiartki. Przełóż do miski - ta ...
Błyskawiczna!
Sałaty poszarpać do miski. Dodać pokrojoną paprykę i przekrojone na pół pomidorki kok ...
Sałatkowa klasyka w wersji do pracy;-)