Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Błyskawiczna sałatka kalafiorowa

Opis przygotowania

Z kalafiora odciąć liście. Warzywo umyć, podzielić na różyczki (jeśli są duże, to jeszcze na mniejsze części) i przełożyć do miski. Orzechy uprażyć na suchej patelni lub w piekarniku (7-8 minut w temp. 200 st. C). Gdy wystygną, posiekać i dorzucić do kalafiora. Dodać majonez i wymieszać.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 414
Ewa gotuje - odc. nr 414

Tym razem Ewa przygotuje bardzo proste, wegetariańskie potrawy z łatwo...

 

Podobne przepisy

Sałatka z wędzonym pstrągiem

Z warzywami z rusztu!

Sałatka chińska

Kapustę (pekińską lub sałatę rzymską; w Kraju Środka używana jest kapusta chińska) po ...

Sałatka pod wódeczkę

Panom na pewno się spodoba!

Oliwki z serem i winogronami

Oliwki odsączyć z zalewy, przełożyć do miski. Dodać ser pokrojony w kostkę, drobno po ...

Wróć do listy przepisów