Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Kalafior marynowany

Opis przygotowania

Składniki zalewy zagotować. Wystudzić.

Kalafior podzielić na małe różyczki i obgotować w osolonym wrzątku. Odsączyć i wystudzić. Następnie umieścić w słoiku, od czasu do czasu przekładając pokrojoną w plastry marchewką. Zalać wystudzoną marynatą.

Słoiki dobrze zakręcić i wstawić do garnka wyścielonego ściereczką. Zalać wodą do 2/3 wysokości słoika. Pasteryzować przez 20 minut.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 431
Ewa gotuje - odc. nr 431

Sezon grzybowy w pełni, pogoda sprzyja, więc w programie nie może zabraknąć...

 

Podobne przepisy

Koperek w słoiku

Na jesień i zimę;-)

Krem z dyni i papryki

Dynię przekroić na pół, wydrążyć, pokroić na ósemki. Ułożyć na blasze...

Krem z białych warzyw

Masło wrzucić do garnka. Gdy się roztopi, podsmażyć na nim pietruszki, kawałek selera i ziemniaki...

Pomidorowa z papryką i ogórkami

Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni na łyżce oliwy. Gdy stanie się szklista, dodać paprykę...

Wróć do listy przepisów