
M±kę posiekać z masłem (jak na kruche ciasto). Dolać piwo i zagnie¶ć. Zawin±ć w folię i schłodzić w lodówce (1 godzina). Następnie rozwałkować, wyci±ć kwadraty, nałożyć marmoladę i złożyć jak kopertę.
Posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec przez 20-30 minut w temperaturze 220 st. C. Po upieczeniu ozdobić lukrem lub cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
”Pierogi z kasz± gryczan± i ciasteczka-piwoszki” Odkrywamy...
Otulony palisad± z biszkoptów;-)
Ciasto francuskie rozwin±ć i pokroić na 15 kwadratów tej samej wielko¶ci. Ułożyć w tr ...
Inspirowany włoskimi lodami z czekolad±...
Miękkie masło zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym, dodać przesian± m±kę i jajko. W ...