/ Przepisy / Pasztet z kurczaka

Opis przygotowania

Kurczaka ugotować z warzywami. Mięso oddzielić od kości. Przepuścić dwa razy przez maszynkę - razem z warzywami, wątróbką, boczkiem, odciśniętą bułką i pietruszką.

Wbić jajka. Dodać przyprawy. Wymieszać. Dolać rosołu z gotowania kurczaka - tyle, by masa nie była za sucha, w przeciwnym razie pasztet będzie się rozpadał. Dno foremki wyłożyć plastrami boczku, nałożyć masę pasztetową, na wierzchu ułożyć plastry boczku. Piec przez ok. 40 minut w temp. 180 st. C.

Podawać z chrzanem. Świeży tarty chrzan (choć może być ze słoiczka) połączyć z posiekanym jajkiem na twardo, śmietaną i majonezem. Przyprawić solą i pieprzem do smaku.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 181
Ewa gotuje - odc. nr 181

Wielkanoc zbliża się wielkimi krokami, więc warto już pomyśleć o tym, jakie...

 

Podobne przepisy

Podudzia z kurczaka na ostro

Słodko-kwaśne, w stylu azjatyckim...

Filet z kurczaka w boczku

Wyjątkowo soczysty!

Wróć do listy przepisów