Jajka rozmieszać z cukrem, dodać drożdże, wlać olej i mleko - nie mieszać! Odstawić na 12 godzin (a jeszcze lepiej na całą noc).
Rano dodać przesianą mąkę i skórkę z pomarańczy. Wymieszać, ale nie wyrabiać! Odstawić na 10 minut. Następnie przelać do 2 keksówek i wstawić do piekarnika (180 st. C, 50 minut bez termoobiegu). Ciasto przed pieczeniem można posmarować mlekiem.
Podawać z konfiturą wiśniową, na zimno lub na ciepło - podpieczone na ruszcie.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Łosoś, indyk i karkówka z rusztu na rozpoczęcie sezonu grillowego. Na deser...
Na niebiesko i na rózowo!
Żelatynę rozpuścić w 50 ml gorącej wody. Truskawki zmiksować z cukrem. Śmietankę ubić ...
Śmietanę ubić na sztywno, dodać cukier waniliowy. Miąższ z awokado wydrążyć i rozgnie ...
Na stolnicę przesiać mąkę, posiekać z zimnym masło. Gdy zacznie przypominać kruszonkę, zrobić kopczyk...