
Piekarnik rozgrzać do 240 st. C. Formę (¶rednica 24 cm) wysmarować masłem i wstawić do lodówki. Czekolady rozpu¶cić (osobno), do każdej dodać po 125 g masła. Roztrzepać i dodać po 2 jajka. Przyprawić sol±. Poł±czyć z m±k± - po 65 g.
Do masy ciemnej dodać żurawinę, wymieszać i przelać do formy. Następnie nałożyć masę jasn±. Foremkę włożyć do piekarnika, piecyk wył±czyć. Gdy piekarnik wystygnie, ciasto będzie gotowe (co potrwa mniej więcej 2 godziny).
Podawać z żurawin±.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku Ewa Wachowicz przygotuje rybę zapiekan± pod chrzanem...
M±kę posiekać z masłem (jak na kruche ciasto). Dolać piwo i zagnie¶ć. Zawin±ć w folię ...
M±kę wraz z proszkiem do pieczenia przesiać na stolnicę...
M±kę przesiać na stolnicę z proszkiem do pieczenia. Dodać m±kę krupczatkę...
Borówki w galaretce!