Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasto czekoladowe z żurawin±

Opis przygotowania

Piekarnik rozgrzać do 240 st. C. Formę (¶rednica 24 cm) wysmarować masłem i wstawić do lodówki. Czekolady rozpu¶cić (osobno), do każdej dodać po 125 g masła. Roztrzepać i dodać po 2 jajka. Przyprawić sol±. Poł±czyć z m±k± - po 65 g.

Do masy ciemnej dodać żurawinę, wymieszać i przelać do formy. Następnie nałożyć masę jasn±. Foremkę włożyć do piekarnika, piecyk wył±czyć. Gdy piekarnik wystygnie, ciasto będzie gotowe (co potrwa mniej więcej 2 godziny).

Podawać z żurawin±.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 95
Ewa gotuje - odc. nr 95

W kolejnym odcinku Ewa Wachowicz przygotuje rybę zapiekan± pod chrzanem...

 

Podobne przepisy

Piwoszki

M±kę posiekać z masłem (jak na kruche ciasto). Dolać piwo i zagnie¶ć. Zawin±ć w folię ...

Szarlotka z budyniem

M±kę wraz z proszkiem do pieczenia przesiać na stolnicę...

Ciasto z jabłkami

M±kę przesiać na stolnicę z proszkiem do pieczenia. Dodać m±kę krupczatkę...

Torcik z jagodami

Borówki w galaretce!

Wróć do listy przepisów