Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ananas w miodzie i winie

Opis przygotowania

Z wina i płynnego miodu przygotować marynatę. Ananasa obrać, środek wyciąć, miąższ pokroić na słupki lub w krążki, posmarować marynatą, upiec na grillu (lub w piekarniku). Podawać z bitą śmietaną z cukrem waniliowym i ajerkoniakiem.

Ananasa można też przekroić wzdłuż na pół i wydrążyć specjalną łyżeczką (tak, by z miąższu powstały kulki). Miąższ posmarować marynatą, włożyć z powrotem do ananasowych „łupinek”.

Zapiec w piekarniku (180 st. C, 20-25 minut). Jeśli tak przygotowany owoc robimy na ruszcie, trzeba zawinąć go w folię aluminiową - w przeciwnym razie skóra się przypali, środek pozostanie zimny.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 19
Ewa gotuje - odc. nr 19

Ewa Wachowicz zaprasza tym razem na potrawy z rusztu: rybę (filety z tilapii)...

 

Podobne przepisy

Sernik z węgierkami

Mąkę przesiać na stolnicę, dodać cukier puder i zimne masło. Wysiekać. Gdy zrobi się ...

Szarlotka z kratką

Mąkę przesiać, dodać cukier, cukier waniliowy i szczyptę soli. Wymieszać. Dodać rozdr ...

Wróć do listy przepisów