Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasto ucierane z rabarbarem

Opis przygotowania

Żółtka oddzielić od białek. Do żółtek wsypać cukier, wlać 2 łyżki zimnej wody i utrzeć na puszyst± masę.

Białka ubić ze szczypt± soli na sztywn± pianę.

Do żółtek wsypać m±kę i proszek do pieczenia. Wlać ekstrakt waniliowy oraz roztopione i wystudzone masło. Zmiksować na niskich obrotach.

Delikatnie dodać pianę. Wymieszać. Przelać do tortownicy (spód wyłożony papierem do pieczenia, boki posmarowane masłem i obsypane bułka tart±; ¶rednica formy 25-26 cm).

Na wierzchu poukładać kawałki obranego rabarbaru. Docisn±ć.

Piec przez 50-60 minut w temp. 170 st. C.

Po upieczeniu wystudzić i posypać cukrem pudrem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 546
Ewa gotuje - odc. nr 546

Jesieni± 2025 roku w „Ewa gotuje” będzie dużo produktów, które...

 

Podobne przepisy

Lody z mascarpone i czekolad±

W stylu włoskiej straciatelli;-)

Sernik z jabłkami

M±kę i proszek do pieczenia przesiać na stolnicę. Dodać zimne masło. Wysiekać. Dodać ...

Dango

Japońskie kulki ryżowe;-)

Chrust, czyli faworki

M±kę przesiać na stolnicę, dosypać cukier, zrobić dołek, wybić jajka i dodać żółtka ( ...

Wróć do listy przepisów