Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sorbet truskawkowy z bąbelkami

Opis przygotowania

Mrożone truskawki zmiksować i posłodzić, nałożyć do szampanówek, zalać winem musującym, udekorować świeżą miętą.

Uwaga! Do przygotowania sorbetu z mrożonych owoców potrzebny jest mikser o bardzo ostrym nożu. Jeśli nie mamy takiego urządzenia, truskawki trzeba lekko rozmrozić, zmiksować w blenderze, włożyć do zamrażarki na kilka godzin i mieszać od czasu do czasu - aż do powstania odpowiedniej, przypominającej kryształki, konsystencji.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 50
Ewa gotuje - odc. nr 50

Motywem przewodnim tego programu będzie Święto Zakochanych - Ewa Wachowicz...

 

Podobne przepisy

Francuskie ciasto z jabłkami

Na maśle solonym! Wedle receptury z Bretanii...

Tarta tatin

Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w ósemki...

Rolada dwukolorowa

Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Stopniowo ...

Baba drożdżowa z dżemem malinowym

Cudnie wygląda... A jak smakuje!

Wróć do listy przepisów